17-09-2011 | Драгомир Ставрев |

Мартин Методиев Маринков е български самбист, роден в град София на 7 юни 1990 година. Израства в град Сливница, където завършва основното си образование в СОУ “Св. Св. Кирил и Медодий”. Средното си образование получава в Професионална гимназия по транспорт и енергетика “Хенри Форд”, град София.

Започва да тренира бойни спортове – джудо и самбо като първоначално тренира в клуб Локомотив (София) с треньор Ангел Върбанов. След това преминава в клуб “Илинден” София, а в момента е състезател на клуб “Прайд” София.

През 2007 година е първото му участие на голям форум – национален шампионат по джудо за младежи в Сливен, където заема пето място.

Участва в няколко национални, балкански и европейски шампионати, където заема няколко втори и трети места.

През 2010 година става втори на Европейски шампионат по самбо за младежи и девойки в Литва.

През месец февруари 2011 година заема трето място в самбото и първо място в бойното самбо (в категория над 100 килограма) на Държавното лично първество по самбо за мъже, жени и бойно самбо.

На 15 май 2011 година става единственият българин с титла по бойно самбо на Европейският шампионат София 2011, след като в категория над 100 килограма Мартин побеждава четирима представители на бившия СССР и хвърля в екстаз всички зрители в зала „Универсиада“.

На 12 ноември 2011 година става световен шампион по бойно самбо на Световното първенство във Вилнюс (Литва). На финала в категория над 100 килограма, Марти побеждава руснака Кирил Седелников с 13:6 точки.

Снимка: Бисер Тодоров

4 коментара и връзки към “Мартин Методиев Маринков”

  1. Аnna Ivanova says:

    А защо невиждам тук нищо за Даниела Йорданова?

  2. Drago says:

    Ето страницата за Даниела Йорданова:
    http://people.slivnitsa.com/%d.....0%b2%d0%b0


Връзки към тази страница

  1. […] Mартин Mаринков стана шампион по бойно самбо на провелото се във […]

  2. […] Mартин Mаринков победи руснака Кирил Седелников и заслужено се окичи със златния медал! […]

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!