18-03-2009 | Драгомир Ставрев |

Димитър Георгиев Василев е роден на 12 октомври 1959 година в село Видраре, Софийска област. Две години работи като учител в село Лапница, а след това като треньор по лека атлетика. Първоначално работи в Ботевград и Етрополе, а в момента е треньор в СК “Черно море” град Варна. Завършил е Националната спортна академия.

От 1994 година работи заедно с родената в град Сливница лекоатлетка Даниела Йорданова. Въпреки всички трудности, с много упоритост и трудолюбие, двамата осъществяват поставената си цел – повишаване на нивото на леката ни атлетика.

През 2004 година, с решение на Общински съвет – Сливница, Димитър Георгиев Василев е удостоен със званието “Почетен гражданин на община Сливница”, заради високи спортни успехи като треньор по лека атлетика и за издигане на авторитета на града.

2 коментара и връзки към “Димитър Георгиев Василев”


    Връзки към тази страница

    1. […] финансови възнаграждения на Йорданова и на треньора й Димитър Василев. Даниела получи още 6200 лв. за двата медала, а Василев – […]

    2. […] започва през 1994 година при сегашния си наставник Димитър Василев. Множество контузии съпровождат кариерата ѝ, но […]

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!