25-02-2018 | Людмил Ставрев |

Васко Димитров Стоилков е избран за кмет на Община Сливница през 2011г. (на 2-ри тур), впоследствие преизбран за втори мандат през 2015г. (на първи тур), преизбран за 3-ти мандат през 2019г. (на първи тур).

(Настоящата страница е в процес на попълване на информация и е възможно да бъде почистена, за да останат само ползите/реализираните проекти от управлението.)

Като настоящ кмет на Община Сливница, изчакахме с публикуването му в секцията с известните личности, за да се съберат повече “реализирани проекти”… Дори попитахме за мнението на хората, дали е време да бъде вписан в настоящата секция… Днес, почти 2 години по-късно след анкетата, можем да изброим няколко видими резултати от неговото управление на Сливница.

Резултати и реализирани проекти в Община Сливница

Резултати и реализирани проекти в Община Сливница, по време на мандата на Васко Стоилков:

Асфалтиране на пътища в община Сливница

През 2015г. стартира кампания за голямо асфалтиране на дупките по пътищата в Община Сливница, но за съжаление тя продължи кратко, обхвана само “няколко определени улици” и само след 3 години (3 зимни сезона) общината отново е цялата в дупки.

По евро проекти бяха преасфалтирани набързо пътища до различните села в Община Сливница:

  • от Алдомировци до Извор
  • от Алдомировци до Братушково
  • от град Сливница по пътя за Храбърско (покрай Язовир Сливница) – до границата на Община Сливница и Община Божурище
  • и др. (ще допълваме щом имаме по-пълна информация)

Резултатът от тези асфалтирания, 3-5 години след свършената работа (към 2018), не е особено добър.

Пътят от град Сливница за Храбърско (към 2018) е пълен с неравности (бабуни), преди това над 40-60 години е издържал с павета, без никакъв ремонт. Полза от работата – очаква се до 10 години пътят да не нормално проходим и да се нуждае от основен ремонт отново.

(За другите пътища все още събираме актуална информация и ще попълним постепенно)

Саниране на многофамилни сгради

Санирани бяха блокове по “национална кампания за саниране на многофамилни сгради“, с общ бюджет 1 милиард лева за първата година и още 1 милиард лева за следващата година…

Целта на програма е с енергийна ефективност на многофамилните сгради, да се спестят средства за отопление за много години напред, като в същото време се обследват и укрепят панелни и други блокове, чиито живот би се съкратил, ако собствениците не се комбинират и предприемат решение. Едновременно с това, програмата чисто и просто субсидира частния строителен бизнес с държавни пари, с цел да се осигури работа/заетост, давайки на едни хора и взимайки от останалите.

 

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!